Mohammed Rafi memorial concert in Tolhuistuin feat. family Rafi sahab

 

Familie van Bollywood legende Mohammed Rafi

reist af naar Amsterdam voor memorial concert

 

In 2012 stond A Tribute to Mohammed Rafi voor het eerst in Amsterdam op de bühne in de Meervaart. Nadien was deze hommage o.a. te zien in Dr Anton Philipszaal Den Haag en reisde het gezelschap af naar Suriname. Nu heeft de familie van Rafi het Amsterdamse Breathing Ensemble hoogstpersoonlijk uitgenodigd om ter ere van de 36ste sterfdag van de grote Rafi op 26 juli het concert in de Tolhuistuin op te voeren.

 

Het Breathing Ensemble onder leiding van musicus Orville Breeveld brengt sinds jaren tot ver over de grens hommages aan Arabische, Indiase, Somalische, Turkse en andere muzikale genres. Ook op het internet blijven deze bijzondere interpretaties van etno-stijlen niet onopgemerkt. Zo ontdekte de familie van Mohammed Rafi de Amsterdamse ode aan hun vader en grootvader op Youtube en waren zodanig onder de indruk dat zij het Breathing Ensemble persoonlijk benaderden om een speciaal memorial concert te geven. De familie woont in India en Bahrein en reizen eind deze maand af naar Amsterdam om samen met het Breathing Ensemble een ode te brengen aan de grootste stem van Bollywood.

 

Vier vocalisten met hun wortels in Afghanistan, Nederland, Suriname en India zullen begeleid worden door het Breathing Ensemble welk ook uit acht verschillende nationaliteiten bestaat. Emma Westhout, Shalini Bholasing, Ilyas Nadjafi en Raghav Singh hebben de uitdaging om de wereldberoemde klassiekers in aanwezigheid van de familie van Mohammed Rafi ten gehore te brengen.

Mohammed Rafi (1924 – 1980) was zelf nauwelijks te zien in de talloze Bollywood films waarin zijn stem duizenden keren te horen was. Maar liefst 517 acteurs playbackten zijn liedjes die tot op de dag van vandaag in miljoenen huiskamers te horen zijn. Denk aan ‘Bedan Pe Sitare Lapete Hue’, ‘Hum Tumse Juda Ho Ke’ of ‘Jaane Chaman Shola Badan’; nummers waar de halve wereldbevolking groot mee is geworden. Bollywood is namelijk niet alleen hot in India, maar ook in bijna geheel Azië, grote delen van Afrika en Europa. Men kan bijna zeggen dat Bollywood groot is geworden dankzij de stem en songs van music maestro Mohammed Rafi.

_____________________________________________________________________

Datum: 26 juli 2016

Tijd: 20:00

Locatie: De Tolhuistuin Amsterdam www.tolhuistuin.nl

Digiflyer: zie bijlage, met foto van Rafi met kleindochter Tasneem Firoz die 26 juli aanwezig is

Tickets: 22,50 via www.tolhuistuin.nl

Info: www.breathing.nl en www.facebook.com/breathingevents